11/2/10

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε στις επικρίσεις της ΣΕΚ

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε στις επικρίσεις της ΣΕΚ για θέματα που αφορούν στην αξιοκρατία και τις προσλήψεις στο Υπουργείο Υγείας
10/02/2010

Άδικη χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας κ. Χρίστος Πατσαλίδης την ανακοίνωση της ΣΕΚ, στην οποία διατυπώνονται, μεταξύ άλλων, ισχυρισμοί για αναξιοκρατία στο Υπουργείο Υγείας και για ευνοιοκρατικές προσλήψεις υπό την ανοχή του ίδιου του Υπουργού.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του ο κ. Πατσαλίδης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, δεν είναι δυνατόν να αναμένεται από τους Υπουργούς να ελέγχουν όλες τις προσλήψεις που γίνονται στα Υπουργεία. Ο Υπουργός πρέπει να παρεμβαίνει στις προσλήψεις, πρόσθεσε, μόνο στις περιπτώσεις όπου εντοπίζεται η οποιαδήποτε αδικία.

Εάν και εφόσον, σημείωσε, υπάρχουν στοιχεία για μη σωστούς χειρισμούς από πλευράς του Υπουργείου Υγείας στη διαδικασία των προσλήψεων, θα ήταν φρονιμότερο να υποβληθεί στον ίδιο σχετική καταγγελία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για διερεύνησή της.

«Δεν θεωρώ σωστό να γίνονται παρεμβάσεις από τους Υπουργούς σε θέματα προσλήψεων. Εάν, ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, θα πρέπει να υποβάλλονται, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει προς εμένα, έτσι ώστε να μπορούμε να τις διερευνούμε» ανέφερε, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η αξιοκρατία, την οποία όλοι επιθυμούν.

Η υγεία, επισήμανε ο κ. Υπουργός, δεν είναι ένας τομέας στον οποίο χωρούν αναξιοκρατικές τακτικές και πολιτικοί χρωματισμοί. Οι διαδικασίες στις προσλήψεις και όχι μόνο, συμπλήρωσε, πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα.