29/1/10

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Α. Downer μετά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Talat
29/01/2010



Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Mehmet Ali Talat, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Alexander Downer προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

«Από δικής μας πλευράς, επιτρέψτε μου να πω μόνο το εξής: Οι ηγέτες θέλουν να δηλώσω, εκ μέρους τους, ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται της διακυβέρνησης. Οι ηγέτες αποχώρησαν από τη συνάντηση με θετικά αισθήματα και θα υπάρξουν περισσότερα για να πούμε την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα βρίσκεται εδώ ο Γενικός Γραμματέας και οι ηγέτες θα έχουν συναντηθεί μαζί του. Ως γνωστόν, αυτό θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας. Αναμένουμε ότι θα υπάρξει μια κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας εκείνης της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα και τότε θα έχουν κάτι περισσότερο να πουν».

Απαντώντας σε ερώτηση αν το κεφάλαιο της διακυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί, ο κ. Downer είπε ότι οι ηγέτες θα έχουν περισσότερα να πουν γι’ αυτό [το θέμα] το απόγευμα της Δευτέρας, γι’ αυτό είπε πως δεν επιθυμεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις ανάμεσα στους ηγέτες την ερχόμενη εβδομάδα ή την εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Downer είπε ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν το μελλοντικό πρόγραμμα στη διάρκεια της συνάντησης την ερχόμενη Δευτέρα με τον Γενικό Γραμματέα.