25/1/10

Υπογράφηκαν οι Συμφωνίες για την έναρξη των εργασιών για τη Μαρίνα Λεμεσού στο Υπουργείο Εμπορίου

25/01/2010
Υπογράφηκαν σήμερα, από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη, οι δύο τελικές Συμφωνίες που σηματοδοτούν την άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της Μαρίνας Λεμεσού. Συγκεκριμένα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο υπογράφηκαν η Συμπληρωματική Συμφωνία για τη Μαρίνα Λεμεσού, καθώς και η σχετική Συμφωνία για τα αντισταθμιστικά έργα που θα εκτελέσει ο Διαχειριστής του Έργου.



Τη Συμπληρωματική Συμφωνία υπέγραψε, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εμπορίου και, εκ μέρους της εταιρείας Limassol Marina Ltd., ο
κ. Μάριος Ε. Λανίτης. Τη Συμφωνία για τα αντισταθμιστικά μέτρα, για την οποία συμφώνησε ο Δήμαρχος Λεμεσού και συναίνεσε ο Έπαρχος Λεμεσού, υπέγραψαν ο
κ. Πασχαλίδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, ως Εκπρόσωπος της Πολεοδομικής Αρχής κ. Χριστόδουλος Κτωρίδης και ο κ. Λανίτης.

Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που αναμένεται να έχει η Μαρίνα για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας. Συγχάρηκε δε για τις προσπάθειές τους τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρο Κληρίδη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κ. Χριστόδουλο Κτωρίδη, τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Ευστάθιο Χαμπουλλά, τον Υπεύθυνο Συντονιστή Μαρίνων κ. Στέλιο Ελευθερίου και τον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας κ. Ανδρέα Χριστοδούλου.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός παρέδωσε τη σκυτάλη στους επενδυτές για την άμεση έναρξη των εργασιών για κατασκευή της Μαρίνας, εκφράζοντας, παράλληλα, την ευχή ότι θα μπορέσουμε, με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το 2012, να δεχθούμε τα πρώτα σκάφη αναψυχής. (Για πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Υπουργού βλέπετε σημερινό ανακοινωθέν με Αρ.6).