19/1/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη δρομολογημένων πτήσεων της ρουμανικών συμφερόντων αεροπορικής εταιρείας “Blue Air”, στη Λευκωσία
19/01/2010





Να μη μεταδοθεί πριν τις 10.30 π.μ.
Θα ήθελα αρχικά να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας “Βlue Air” να επιλέξει την Κύπρο σαν βάση για αεροπλάνο της και να υλοποιήσει δρομολόγια από και προς τη Βιέννη, τη Βαρσοβία και το Μπέργκαμο (Μιλάνο), διατηρώντας παράλληλα τα υπάρχοντα δρομολόγια από και προς το Βουκουρέστι, ως επίσης από και προς τη Θεσσαλονίκη. To γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τα τουριστικά μας πράγματα και αναμφίβολα θα ενισχύσει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται για βελτίωση της προσβασιμότητας της Κύπρου και για προσέλκυση αυξημένου τουριστικού ρεύματος από αγορές σημαντικές για τον κυπριακό τουρισμό.

Η θετική πορεία και τα επιτυχημένα αποτελέσματα των προσπαθειών της “Blue Air” από την ίδρυση της φανερώνουν μια εταιρεία που λειτουργεί με επαγγελματισμό και συνέπεια, αναπτύσσοντας μια δυναμική που σίγουρα θα ωφελήσει και τη χώρα μας, αφού οι δρομολογημένες πτήσεις που εξαγγέλλονται σήμερα αναμένουμε ότι θα έχουν θετικές επιδράσεις στον κυπριακό τουρισμό.

Αυτό που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι, μέσα και από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με αξιωματούχους της “Blue Air”, διαπιστώθηκε η ευελιξία της εταιρείας αλλά και η προθυμία της να συντονιστεί με τις προσπάθειες της Κύπρου όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μας, έτσι ώστε οι στόχοι μας να συγκλίνουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη πρωτοβουλία της “Blue Air” που εξαγγέλλεται σήμερα και να εκφράσω την πεποίθηση μου ότι η εταιρεία θα συνεχίσει με σταθερά βήματα να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

Από δικής μας πλευράς θα συνεχίσουμε τις εντατικές και πολυδιάστατες προσπάθειες μας για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τουρισμό μας. Είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της όξυνσης του ανταγωνισμού. Αυτό όμως που πιστεύουμε είναι ότι με αφοσίωση στο καθήκον και με στενή συνεργασία ανάμεσα στους συνεργάτες μας σε Κύπρο και εξωτερικό θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που αξίζουν στην Κύπρο μας.