28/1/10

Ανακοινωθέν Εκπροσώπου του ΓΓ ΟΗΕ για την επίσκεψη Ban Ki-moon στην Κύπρο


Ανακοινωθέν Εκπροσώπου του ΓΓ ΟΗΕ για την επίσκεψη Ban Ki-moon στην Κύπρο
28/01/2010
Χθες το απόγευμα (27.1.2010), το Γραφείο του Εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοινωθέν, το οποίο ανακοινώνει την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2010. Το ανακοινωθέν έχει ως ακολούθως:



Δήλωση Εκπροσώπου του ΓΓ ΟΗΕ

Κύπρος

Ο Γενικός Γραμματέας είχε συνομιλία σήμερα με τον Ειδικό Σύμβουλό του για το Κυπριακό κ. Alexander Downer, σχετικά με τις εντατικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ του Ελληνοκύπριου και Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν τους ηγέτες στην εξεύρεση λύσης. Ο Γενικός Γραμματέας επιθυμεί να επιδείξει προσωπικά την υποστήριξή του στις προσπάθειές τους και προς τούτο έχει αποφασίσει να ταξιδεύσει στην Κύπρο από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες, καθώς και με τον Ειδικό του Σύμβουλο, επικεντρώνοντας την προσοχή στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων και στους τρόπους με τους οποίους τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι σε θέση να συνεχίσουν την παροχή της καλύτερης δυνατής βοήθειας στις προσπάθειές τους.

Η διεθνής κοινότητα επιδεικνύει τεράστια καλή θέληση για την Κύπρο και προσβλέπει όπως οι Κύπριοι φτάσουν σε συμφωνία.