2/11/23

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπία από το ΕΤΕΚ

 


Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπία από το ΕΤΕΚ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), η οποία απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντή και τον διευθυντή κ. Χριστόδουλο Χατζηοδυσσέως. Ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ παρέδωσε στην Πρόεδρο την έκθεση απολογισμού του έργου και της δράσης του ΕΤΕΚ κατά την τριετία 2020 – 2023.

Κατά τη συνάντηση, η οποία υπήρξε απόλυτα εποικοδομητική, συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ΕΤΕΚ, καθώς και η ανάγκη αξιοποίησης του ΕΤΕΚ, ως του θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου του κράτους σε ό,τι αφορά στην οικοδομική και τεχνική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν, επίσης, επιμέρους θέματα αρμοδιότητας του ΕΤΕΚ και επισημάνθηκαν προβληματισμοί και στρεβλώσεις, μεταξύ άλλων, για το πλαίσιο υλοποίησης έργων του δημοσίου, τον τρόπο έκδοσης αδειών ανάπτυξης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τη στεγαστική πολιτική, την πρόσβαση των πολιτών σε προσιτή στέγη, την τακτική επιθεώρησης κτηρίων και τις προκλήσεις της πράσινης ανάπτυξης.

Καταληκτικά, σημειώθηκε εκατέρωθεν η ανάγκη προώθησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και προτάσεων εκ μέρους του ΕΤΕΚ, καθώς και η συνεργασία με τη Βουλή εκεί όπου χρειάζεται για τη θέσπιση των ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων προς βελτίωση και επίλυση των θεμάτων αυτών.