12/9/23

Συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρόεδρο Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας

 


Συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρόεδρο Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα. Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τις εργασίες της ΕΔΥ κατά το έτος 2022, παραδίδοντας αντίγραφο της ήδη επιδοθείσας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ετήσιας Έκθεσης της Επιτροπής την 1η Σεπτεμβρίου 2023 για το εν λόγω έτος και αναλύοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις που τίθενται ενώπιον της Επιτροπής και που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΔΥ στη διατμηματική θέση προαγωγής μεσοδιευθυντικού επιπέδου (Κλ. Α13) και στην ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκπόνησης νέων σχεδίων υπηρεσίας για την εν λόγω βαθμίδα, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης έναρξη εφαρμογής της μεταρρύθμισης από το έτος 2024, υπό την αίρεση της έγκαιρης έγκρισής τους από τη Βουλή. Συζητήθηκαν επίσης άλλα θέματα αρμοδιότητας της ΕΔΥ, όπως η ανάγκη διαφύλαξης του θεσμικού, συνταγματικού ρόλου της ΕΔΥ και η καθίδρυση μηχανισμών αξιοκρατικής αξιολόγησης και πρόσληψης για όλες τις θέσεις πρώτου διορισμού στη δημόσια υπηρεσία, μέσω της προώθησης σχετικού σχεδίου νόμου, το οποίο εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά της διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΥ ότι το νομοθετικό σώμα κατανοεί πλήρως τον συνταγματικό και σημαίνοντα ρόλο της ΕΔΥ, στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημόσιου τομέα και ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην ενίσχυση του ρόλου της και με τον τρόπο αυτό στη διασφάλιση της συνοχής του δημόσιου τομέα, με σεβασμό προς τις οικείες