4/7/23

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Επενδύσεων του Invest Cyprus


 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Επενδύσεων του Invest Cyprus

Η προσέλκυση παραγωγικών άμεσων επενδύσεων στη χώρα μας είναι ύψιστης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στην τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Επενδύσεων του Invest Cyprus.

Στον χαιρετισμό του στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα έχει συνάντηση με επενδυτές την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως η συνάντηση που είχαν πρόσφατα στο Προεδρικό Μέγαρο, σημειώνοντας ότι τόσο η Κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος προσωπικά, επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους επενδυτές στη χώρα μας, ώστε να γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Υπογράμμισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που να προωθεί τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και ένα πεδίο δράσης όπου μπορούν οι επενδυτές να δραστηριοποιηθούν επί ίσοις όροις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε, επίσης, ότι πρόσφατες συζητήσεις κατέδειξαν αριθμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η έλλειψη ξένων σχολείων, οι υψηλές τιμές για το στεγαστικό, θέματα συνδεσιμότητας, οι υψηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και η αχρείαστη γραφειοκρατία.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για να εξεύρει λύσεις στα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει ένα συνολικό και φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα που ήδη τίθεται σε εφαρμογή.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εξωστρέφεια της κυπριακής οικονομίας στη βάση ενός νέου και σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην εδραίωση ενός υγιούς και σταθερού τραπεζικού συστήματος και χρηματοοικονομικού τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, σημειώνοντας ότι η προσέλκυση παραγωγικών άμεσων επενδύσεων στη χώρα μας είναι ύψιστης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση.