3/7/23

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 30ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

 


 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 30ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 30ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με κεντρικό θέμα «30 Χρόνια ΔΣΟ: Απέναντι σε νέες προκλήσεις – Μπροστά σε νέες προοπτικές», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Σιθωνία Χαλκιδικής, μεταξύ 29 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2023. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, βουλευτές κ.κ. Πανίκος Λεωνίδου (επικεφαλής), Ευθύμιος Δίπλαρος, Ηλίας Μυριάνθους και Μαρίνος Μουσιούττας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη λειτουργία και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων της Συνέλευσης, διεξήχθη έκτακτη εκλογική διαδικασία, κατά την οποία το μέλος της Πολωνικής αντιπροσωπείας και εκ των ιδρυτικών μελών της Συνέλευσης, κ. Eugeniusz Czykwin εκλέγηκε νέος Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ. Περαιτέρω, ο κ. Λεωνίδου επανεξελέγη μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης, ενώ εκλέγηκε και Προέδρος της νεοσύστατης ad hoc Επιτροπής Τροποποίησης του Καταστατικού της ΔΣΟ.

Η Γ.Σ. της ΔΣΟ υιοθέτησε ομόφωνα Διακήρυξη με κύριους στόχους τον καθορισμό προτεραιοτήτων για τη μελλοντική πορεία της Συνέλευσης και την ευρύτερη δυνατή προβολή των θέσεων και απόψεών της για κρίσιμα σύγχρονα ζητήματα που άπτονται της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της βιώσιμης ανάπτυξης, του κοινοβουλευτισμού, των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Στη Διακήρυξη, υπογραμμίζεται επίσης η σημασία προώθησης των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και ευρύτερα με σκοπό την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, την εδραίωση της δημοκρατίας και την οικοδόμηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.