30/6/23

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ξένους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες

 


Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ξένους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προέβη σήμερα σε δήλωση σε ξένους δημοσιογράφους πριν την έναρξη των εργασιών της δεύτερης μέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: “Θέλω να πω πως, ερχόμενος από μια χώρα στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ήταν κρίμα που δεν καταλήξαμε σε συμφωνία ψες. Ας ελπίσουμε πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία, πως θα έχουμε κοινά συμπεράσματα. Το μεταναστευτικό είναι κοινό πρόβλημα και πρέπει να δείξουμε με πράξεις αυτά που λέμε περί αλληλεγγύης. Ευελπιστώ πως οι σημερινές συνομιλίες θα είναι πολύ καλύτερες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αντίδραση συγκεκριμένων κρατών μελών κατά στην χθεσινή συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ας δούμε τι θα συμβεί σήμερα. Δεν θέλω να προδικάσω τις συζητήσεις. Θα συζητήσουμε το θέμα εντός του πρωινού πριν από οτιδήποτε άλλο, και ευελπιστώ πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα. Οι πολίτες μας αναμένουν κοινή θέση και από τους 27 μας. Είναι ένα Ευρωπαϊκό θέμα που άπτεται της κυριαρχίας, της ενότητας, των σημαντικότερων χαρακτηριστικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας ελπίσουμε πως θα έχουμε συμφωνία. Ευχαριστώ».