9/5/22

Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με Αντιπροσωπεία Προγράμματος «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»


 

Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με Αντιπροσωπεία Προγράμματος «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»

Ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με Αντιπροσωπεία του προγράμματος «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», στα πλαίσια επίσκεψης τους στην Κύπρο για τη μαθητική εκδήλωση βράβευσης του Διαγωνισμού, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο.

Κατά τη συνάντηση ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε για ακόμη μία φορά τη στήριξη του ιδίου και της Κυβέρνησης στο πολύ σημαντικό αυτό θεσμό, ο οποίος δίνει την ευκαιρία στη νέα γενιά να ενδυναμώσει τη συνεργασία και επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού και να γνωστοποιήσει τα προβλήματα της Κύπρου. Μέσα από τον θεσμό αυτό προβάλλονται τόσο το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, η σκλαβωμένη κυπριακή γη, η καταστροφή της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού μας αλλά και το δράμα των Αγνοουμένων μας. Στο ίδιο πλαίσιο προωθείται και η γνωριμία των μαθητών της Κύπρου με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Επίσης, συζήτηση έγινε για διεύρυνση του προγράμματος και πιθανή συνεργασία σε Τριμερές Επίπεδο με γειτονικές μας χώρες, όπως για παράδειγμα μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα στις μαθητικές κοινότητες των τριών χωρών να αλληλογνωρίσουν τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις τους και θα ενθάρρυνε τις μεταξύ τους συνεργασίες.

Η Αντιπροσωπεία του προγράμματος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φωτίου για τη διαχρονική του στήριξη όλα αυτά τα χρόνια στο θεσμό του προγράμματος «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» και προσβλέπουν στη συνέχιση της τόσο επιτυχημένης συνεργασίας τους.