10/2/22

Δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας για τη Σύνοδο «One Ocean»

 


Δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας για τη Σύνοδο «One Ocean»

Η Κύπρος, ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, με πρωταγωνιστική παρουσία τόσο στα διεθνή όσο και ευρωπαϊκά βήματα, θα καταθέσει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Κυβέρνησης, για ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είπε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, από τη Βρέστη της Γαλλίας, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στη Σύνοδο «One Ocean», ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «η καρδιά της γαλάζιας οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης των ωκεανών και των θαλασσών χτυπά από σήμερα στη Βρέστη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου Μακρόν, βρίσκεται εδώ για να συνεισφέρουμε ως Κύπρος στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο, για την προστασία των θαλασσών και των ωκεανών.

Η Κύπρος, ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη με πρωταγωνιστική παρουσία τόσο στα διεθνή όσο και ευρωπαϊκά βήματα, αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις της, καθώς και την πρόσφατη πρωτοβουλία της Κυπριακής Κυβέρνησης, για ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τις προσπάθειες που αναμένεται να αναλάβουμε το επόμενο διάστημα, για να συμβάλουμε σε μια θετική ατζέντα για μια πιο πράσινη ναυτιλία τόσο στο επίπεδο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».