14/2/22

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο


Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ενασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα, προχωρώ σήμερα στον διορισμό του κ. Δημήτρη Δημητρίου, στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή αποστολή του Σώματος, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την τήρηση της ευνομίας στην κοινωνία, καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του διορισμού του κ. Δημητρίου υπήρξε η άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση που διαθέτει, αλλά την ίδια ώρα και η πλούσια εμπειρία που αποκόμισε από την πολύχρονη υπηρεσία σε μάχιμες και νευραλγικές θέσεις του Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό είμαι απολύτως βέβαιος ότι, ενεργώντας με την ίδια ευσυνειδησία και αμεροληψία που τον χαρακτήριζε μέχρι στιγμής, θα ανταποκριθεί απόλυτα στην καθόλα υπεύθυνη θέση που του εμπιστεύεται η Πολιτεία.

Θεωρώ πως θα ήταν παράλειψη αν δεν εξέφραζα τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον αποχωρούντα Υπαρχηγό κ. Χρίστο Μαυρή, ο οποίος ύστερα από μια μακρά και ευδόκιμη υπηρεσία αφυπηρετεί από το Σώμα. Του εύχομαι κάθε καλό, γεμάτος υγεία στη νέα του πορεία.