5/11/21

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Γ. Προδρόμου στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής

 


Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Γ. Προδρόμου στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για την έναρξη του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο διοργανώνει η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Με υπερηφάνεια μπορώ να συμπεράνω ότι, η ανάθεση τέτοιων διοργανώσεων στη χώρα μας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών ομοσπονδιών προς τους αθλητικούς οργανισμούς της Κύπρου και το φιλόξενο νησί μας, προκαταλαμβάνοντας την απόλυτη επιτυχία στον οργανωτικό τομέα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι πεπεισμένο ότι ο Αθλητισμός, η βίωση των αρχών και αξιών του, που επιτυγχάνεται μέσω της ενεργού συμμετοχής, μπορεί να αποτελέσει, στις πλείστες περιπτώσεις, ένα πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Ο Αθλητισμός είναι αγωγή και παιδεία, διαμορφώνει συμπεριφορές ικανές για αντιμετώπιση κάθε μορφής αρνητικής κοινωνικής πίεσης και τάσης. Γι’ αυτό και αποτελεί την καλύτερη οδό για πραγμάτωση του οράματος του Παραολυμπιακού κινήματος, έναν κόσμο, δηλαδή, χωρίς διακρίσεις.

Επιπρόσθετα, το έργο του Παραολυμπιακού Κινήματος αποτελεί καταλύτη προς μια κοινωνία με θετικές στάσεις προς τα άτομα με αναπηρίες και εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στην υγεία, στην απασχόληση.

Η υποστήριξη και ενίσχυση του έργου των Εθνικών Παραολυμπιακών Επιτροπών, η αθλητοκεντρική στρατηγική ανάπτυξης, η αυθεντικότητα στη διαχείριση, καθώς και η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα των αθλητών με αναπηρία, εξαφανίζουν πλέον το κοινωνικό στίγμα που συνδεόταν με την αναπηρία. Οι αθλητές με αναπηρία, υπερβαίνοντας όρια και φραγμούς, αποτελούν λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση.

Με αυτά τα λίγα λόγια, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, κηρύσσω την έναρξη του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής και εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριο, με τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα των εργασιών θα αποδειχθούν εξαιρετικά καρποφόρα.

Στους καλεσμένους μας, εύχομαι καλή διαμονή, το νησί μας είναι πανέμορφο αυτή την περίοδο.