29/11/21

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφη Δράκου παρουσίασε τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου για το 2022 ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών

 Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφη Δράκου παρουσίασε τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου για το 2022 ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών

Σε θετικό κλίμα παρουσιάστηκε σήμερα από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2022.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Προϋπολογισμού, η Υπουργός εξήγησε την πληθώρα πολυδιάστατων θεμάτων, τα οποία αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για το Υπουργείο και τα τμήματά του. 

Στον καταρτισμό του προϋπολογισμού λήφθηκαν υπόψη οιστρατηγικοί στόχοι που έθεσε το Υπουργείο για το 2022 καθώς και οι ανάγκες των υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτό. Παράλληλα, σημείωσε ότι αρκετές δράσεις και νομοθετήματα που περιλαμβάνονται στους στόχους του Υπουργείου έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Ο προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ανέρχεται στα €356,14 εκ και είναι αυξημένος σε σύγκριση με αυτόν του 2021 κατά €18,6 εκ. ή σε ποσοστό 5,51%. 

Οι πρωταρχικοί στόχοι του Υπουργείου αφορούν:

  • στην Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, 

  • στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη,  

  • στην ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 

  • στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας  

  • στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος, 

  • και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 


Η κα Υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, έδωσε διευκρινίσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τους στρατηγικούς πυλώνες του Υπουργείου και τις αρμοδιότητες των τμημάτων του. 

Ολοκληρώνοντας, η κα Δράκου ευχαρίστησε την Πρόεδρο και όλα τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών για την εποικοδομητική συζήτηση και το θετικό κλίμα που επικράτησε. Η κα Υπουργός δήλωσε αισιόδοξη πως τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα συστρατευθούν με το ΥΔΔΤ σε αυτή την προσπάθεια και θα δώσουν το πράσινο φως για έγκριση του προϋπολογισμού.