20/10/21

Εποικοδομητική συνάντηση Αντιπροσωπειών ΕΛΟΤ-CYS στην Αθήνα


 

Εποικοδομητική συνάντηση Αντιπροσωπειών ΕΛΟΤ-CYS στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, επίσκεψη Αντιπροσωπείας του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) στην έδρα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από Κυπριακής πλευράς η Διευθυντική ομάδα του CYS, και από Ελλαδικής ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αναπληρωτής του μαζί με υπηρεσιακό προσωπικό.

Το κλίμα ήταν εγκάρδιο και συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας με κοινούς στόχους για τους δύο Οργανισμούς. Σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος σε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία θα οδηγήσουν εντός Νοεμβρίου στην επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που διατηρούν οι δύο Εθνικοί Οργανισμοί Τυποποίησης, με στόχο εντός του Δεκεμβρίου 2021 αυτό να υπογραφεί.

Κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του CYS, η Διοίκηση του ΕΛΟΤ αποδέχθηκε να επισκεφθεί την Κύπρο ανταποδίδοντας, με στόχο να σφραγισθεί αυτή η συνεργασία με ορίζοντα τη διεύρυνση ουσιαστικών κοινών δραστηριοτήτων σε πολλά επίπεδα. Όπως τόνισαν οι δύο Αντιπροσωπείες, η αγαστή συνεργασία CYS-ΕΛΟΤ θα αποδειχθεί πολλαπλά επωφελής για τους κοινωνικούς τους εταίρους στις δύο χώρες, αλλά και για την περιφερειακή συνεργασία στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιπρόσθετα, υπογραμμίστηκε ότι οι δύο Οργανισμοί θα εργασθούν από κοινού για να εντείνουν την παρουσία τους και σε διεθνές επίπεδο εντός της Ευρωπαϊκής και διεθνούς Τυποποίησης, ποικιλοτρόπως.