30/6/21

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιορδανίας

 


Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιορδανίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας και Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος  στην Κύπρο κ. Mohamed El Fayez. 

Ο κ. Fayez συνεχάρη την κα Δημητρίου για την εκλογή της στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

H Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη στάση αρχών που τηρεί η Ιορδανία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.  

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε, εκατέρωθεν, η σημαντική ώθηση στις σχέσεις Κύπρου και Ιορδανίας και κατ’ επέκταση των Κοινοβουλίων τους, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας, συζητήθηκαν δε δυνατοί τρόποι για περαιτέρω προώθηση των διμερών ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Η κα Δημητρίου εξέφρασε τη βούληση και ετοιμότητά της για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων με τις διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τον Ιορδανό Πρέσβη, ως Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για την πορεία της πανδημίας Covid-19 σε Κύπρο και Ιορδανία και για τις συνέπειες της πανδημίας στις δύο χώρες.