29/6/21

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε ομογενείς φοιτητές του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI)

 


Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε ομογενείς φοιτητές του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI)

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα ομογενείς φοιτητές του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εκπαιδευτικών επισκέψεων που διοργανώνει το Ίδρυμα σε Κύπρο και Ελλάδα. Της αντιπροσωπίας ηγείτο ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του AHI κ. Nick Larigakis και σε αυτήν συμμετείχαν τα Μέλη κες Emily Pandis και Maria Wills. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε την πολύ ουσιαστική δραστηριότητα και συμβολή του ΑΗΙ και των ομογενών φοιτητών του Ιδρύματός του (AHIF) στο στόχο της προβολής της Κύπρου και των δικαίων του Κυπριακού λαού στις ΗΠΑ. Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η κα Δημητρίου στηλίτευσε την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε την ανάγκη επίτευξης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Υπογράμμισε δε τη σημασία της εδραίωσης της ειρήνης στην Κύπρο ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές, ώστε με όραμα να μπορούν να δημιουργούν σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας.

Η κα Δημητρίου αντάλλαξε, εξάλλου, απόψεις με τους ομογενείς φοιτητές για θέματα πολιτικής συμμετοχής, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί αίτημα της κοινωνίας η προώθηση μεταρρυθμίσεων και η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, ειδικότερα δε τους νέους και τις γυναίκες.