26/8/20

Ανακοίνωση του Γραφείου Επίτροπου Προεδρίας σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου

 


Ανακοίνωση του Γραφείου Επίτροπου Προεδρίας σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων  Υπηρεσιών, του Υπουργείου Παιδείας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, της Σχολικής Εφορείας, Επιθεωρητών και Διευθυντών αναφορικά με τα σχολεία του Ριζοκαρπάσου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα μέτρα που πρέπει να  ληφθούν στα σχολεία για προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου του Υπουργείο Παιδείας, για την πανδημία του κορωνοϊού.

Λήφθηκαν, επίσης, αποφάσεις σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων τόσο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και άλλη αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, έτσι ώστε η διεύθυνση των σχολείων να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανές αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Εξωτερικών γίνονται όλα τα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη για να μην υπάρξουν προβλήματα, όπως κατά το παρελθόν, από το κατοχικό καθεστώς σε σχέση με τη στελέχωση εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και την έγκαιρη αποστολή των βιβλίων στους μαθητές.

Συζητήθηκαν, τέλος, θέματα που αφορούν τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων και  δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίησή τους.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας εύχεται σε όλους τους μαθητές μας στο Ριζοκάρπασο και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Αναγνωρίζουμε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, φοιτούν και εργάζονται, και η Κυπριακή Κυβέρνηση στέκεται δίπλα τους για να διασφαλίσει κυρίως ότι κάθε παιδί τυγχάνει της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού.