26/8/20

Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο για την άτυπη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

 


Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο για την άτυπη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για το Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα στις 27 και 28 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και σε συνέχεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της 13ης Ιουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν ανάμεσα σε άλλα τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, υπό το φως και της κλιμακούμενης παραβατικής συμπεριφοράς της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, που επηρεάζει το πλήρες φάσμα των Ευρωτουρκικών σχέσεων.

Περαιτέρω, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία, θα συζητήσουν τις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και θα εξετάσουν τις στρατηγικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει αύριο σε άτυπο γεύμα εργασίας που διοργανώνει η Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με προσκεκλημένο τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών.