16/7/20

Με την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντησή τους ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ανακοίνωση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας


Την πρώτη συνάντησή τους με την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων τους, πραγματοποίησαν σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιος Ναθαναήλ και τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνεχάρησαν τους κ.κ. Σαββίδη και Αγγελίδη για τον διορισμό τους και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι θα υπάρχει η αναγκαία επικοινωνία και συνεργασία, στο πλαίσιο του σεβασμού της ανεξαρτησίας των δύο θεσμών, με κοινό στόχο την προσφορά στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου για την υποδοχή, εκφράζοντας συνάμα την πεποίθηση ότι υπάρχουν τα εχέγγυα για αγαστή και γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε πέραν των δύο ωρών, τονίστηκε ακόμη η σημασία της συνεργασίας του θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του θεσμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως σημαντικών πυλώνων της Δικαιοσύνης, και η ωφελιμότητα για συνεχή ανάπτυξη άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο θεσμών. Πρόσθετα, συμφωνήθηκε αμφότερα όπως υπάρχει συχνή επαφή για συζήτηση επιμέρους και αμοιβαίου ενδιαφέροντος θεμάτων.