12/6/20

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη δεύτερη τηλεδιάσκεψη ομάδας κρατών μελών ΕΕ για εξέταση τρόπων επανεκκίνησης του τουρισμού

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη δεύτερη τηλεδιάσκεψη ομάδας κρατών μελών ΕΕ για εξέταση τρόπων επανεκκίνησης του τουρισμού

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε, σήμερα το απόγευμα, στη δεύτερη στη σειρά τηλεδιάσκεψη Υπουργών ομάδας κρατών – μελών της ΕΕ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Heiko Maas, για την ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό σε θέματα προώθησης και διευκόλυνσης των πολιτικών που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας στην ΕΕ και τη σταδιακή άρση των περιορισμών, στη βάση και των κατευθυντηρίων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας, που μαζί με την Κύπρο αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς.

Σε παρέμβαση του ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που κατέγραψε η Κύπρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχοντας λάβει έγκαιρα μέτρα αποτροπής και εξάπλωσης της νόσου, οι οποίες καθιστούν την Κύπρο ασφαλή τουριστικό προορισμό. Ο κ. Χριστοδουλίδης παρουσίασε τον γενικότερο σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκκίνηση του τουρισμού, όπως επίσης τα μέτρα για διασφάλιση των καλών επιδημιολογικών δεδομένων που αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.