11/1/20

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την απόφαση του ΠΑΣΙΝ για υλοποίηση της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την απόφαση του ΠΑΣΙΝ για υλοποίηση της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ

Χαιρετίζω με ικανοποίηση τη χθεσινή απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της δεύτερης και καθοριστικής φάσης του ΓεΣΥ εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν καθοριστεί.
Θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητα πως η απόφαση αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη εφαρμογή της, ιστορικής για τη χώρα μας, μεταρρύθμισης του ΓεΣΥ, με συναίνεση και δημιουργική διάθεση.
Αισθάνομαι περήφανος γιατί με την προεργασία από την πλευρά της Κυβέρνησης και την αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε με τις πολιτικές δυνάμεις καθίσταται δυνατόν, μετά από αδράνεια δεκαετιών, να πραγματοποιηθεί η ριζοσπαστική αυτή μεταρρύθμιση της οποίας τα οφέλη, ήδη, έχουν αρχίσει να αισθάνονται οι πολίτες.
Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και να επισημάνω πως προσβλέπω σε ανάλογη συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις και για άλλες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που έχουμε τροχοδρομήσει,  όπως η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, καθώς και η δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.