23/12/19

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βασιλιά της Ιορδανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Βασιλιά της Ιορδανίας για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι καθημερινές προκλήσεις της Τουρκίας και το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.
Ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β΄ ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και επανέλαβε την πλήρη υποστήριξη του προς την Κύπρο, καθώς και την επιθυμία του για στενή συνεργασία και περαιτέρω από κοινού δράση προς την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας εξέφρασαν εκατέρωθεν ευχές για το νέο έτος και συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επαφή και επικοινωνία.