24/9/19

Η Κύπρος γιορτάζει αύριο τη Μεσογειακή Ημέρα Ακτής 2019

Η Κύπρος γιορτάζει αύριο τη Μεσογειακή Ημέρα Ακτής 2019


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τη Μεσογειακή Ημέρα Ακτής φιλοξενεί αύριο η Κύπρος εκ μέρους των Μεσογειακών Χωρών. Η «Μεσογειακή Ημέρα Ακτής» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου από τις χώρες τις Μεσογείου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την ανάδειξη της αξίας των ακτών και της ανάγκης προστασίας τους.
Το πρόγραμμα του αυριανού εορτασμού περιλαμβάνει πρωινή εκδήλωση στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσας στην Αγία Νάπα, την οποία θα χαιρετίσει η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, η βράβευση του Πρεσβευτή της Ακτής 2019 (Ambassador for the Coast). Θα ακολουθήσουν δράσεις ενημέρωσης και προβολής, που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Κάβο Γκρέκο, στην Αγία Νάπα.
«Ας είμαστε Στρατηγικοί» (Let’s be Strategic) είναι το θέμα του φετινού εορτασμού, ο οποίος θα δώσει έμφαση στο Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών και στις Εθνικές Στρατηγικές της Κύπρου, της Κροατίας και του Λιβάνου. Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με το Κέντρο Περιφερειακής Δραστηριότητας του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP).