27/2/19

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ιράν

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ιράν

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη από τις 22 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2019 σε συνέχεια   πρόσκλησης του Υπουργού Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιράν κ. Mansour Gholami, με στόχο την προώθηση συνεργασιών στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.
Τον Υπουργό συνόδευαν ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων  δρ Γιώργος Δημοσθένους, η Προϊστάμενη του  Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων δρ Νίκη Παπαδοπούλου-Παπά και η Σύμβουλος στο Γραφείο του κα Αγγελική Ριαλά. Στις συναντήσεις και επισκέψεις του κ. Χαμπιαούρη παρών ήταν και ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ιράν κ. Πέτρος Νακούζης.
Μετά από παραγωγική διαβούλευση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Υπουργός  Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιράν κ. Mansour Gholami   υπέγραψαν, στις 23 Φεβρουαρίου 2019, στην Τεχεράνη,  «Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στους τομείς των Επιστημών, της Έρευνας και της Τεχνολογίας Κύπρου – Ιράν», το οποίο  αναμένεται ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων των δύο χωρών και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για κινητικότητα και ανταλλαγές φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών.