29/10/18

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε δείπνο που διοργανώνεται προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγορίου, στο Λονδίνο

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε δείπνο που διοργανώνεται προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγορίου, στο Λονδίνο

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που ανταποκρίθηκα στην τιμητική πρόσκληση να παρακαθήσω στο δείπνο αυτό το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων Μεγάλης Βρετανίας προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρίου Γρηγορίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριακονταετούς αρχιερατικής διακονίας στη Μεγάλη Βρετανία και τη συμπλήρωση ενενηντακονταετίας από τη γέννηση του.   
Σεβασμιώτατε,
Ως πλήρης ημερών έχετε εν έργω και λόγω καταθέσει την μαρτυρία του Θεού «εν πληροφορία πολλή». Ευχόμαστε να συνεχίσετε την ευδόκιμη διακονία σας στην Εκκλησία και να αναδεικνύετε παντού και πάντοτε το έργο της εμπεπιστευμένης σε εσάς αυτής διακονίας, «εν πλήρη θεοτική συνειδήσει».
Κυρίες και Κύριοι,
Αποτελεί εξαιρετική τιμή για εμάς στην Κύπρο το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος, Κύπριος την καταγωγή, χαίρει της αμέριστης αγάπης και εκτίμησης όλων ανεξαίρετα για την πεφωτισμένη, πλούσια και άκρως επιτυχή δραστηριότητα του.
Από την χειροτονία του ως διάκονος στις 24 Ιουνίου 1953 από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, υπηρετεί την Εκκλησία με ιδιαίτερη θέρμη και προσήλωση προς το ποίμνιο του. Έχοντας υπό την πνευματική του ηγεσία την ομογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, την οποία υπηρετεί για 59 τώρα χρόνια, συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια διατήρησης και ενίσχυσης της ελληνικότητας της, όπως και των δεσμών μεταξύ των αποδήμων και της ιδιαίτερης πατρίδας, με την προβολή των αξιών, των παραδόσεων και των κοινών επιδιώξεων.
Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, όλης της Κυπριακής Πολιτείας και εμού προσωπικά, εκφράζω τα πολύ θερμά συγχαρητήρια μας για τις ευτυχείς αυτές επετείους του Σεβασμιωτάτου, όπως και τη βαθιά εκτίμηση και τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για την όλη προσφορά του για τους αγώνες του για την Κύπρο μας.
Σεβασμιώτατε,
Σας ευχαριστούμε για την στήριξη,
Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη προσφορά στην Ομογένεια και στον Ελληνισμό γενικότερα.
Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη σας προσφορά στους αγώνες του δοκιμαζόμενου Κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου μας. 
Σεβασμιώτατε,
Σας ευχόμαστε από καρδιάς ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε την προσφορά σας προς το ποίμνιό σας και την κιβωτό του την Εκκλησία.
Πολλά τα έτη Σεβασμιώτατε.
Ευχαριστώ επίσης το Σύνδεσμο Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων Μεγάλης Βρετανίας για την πρόσκληση και εύχομαι σε όλους κάθε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.