8/6/18

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ιρλανδίας

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ιρλανδίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ιρλανδίας κ. Simon Coveney, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.  Τον κ. Coveney συνόδευαν η Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Κύπρο κα Deirdre Ní Fhallúin και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) και οι επιδράσεις του σε Κύπρο και Ιρλανδία. Ο Ιρλανδός αξιωματούχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και ανέπτυξε τις θέσεις της Ιρλανδίας στο όλο ζήτημα. Ο κ. Συλλούρης έθιξε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας στο παρόν στάδιο, αλλά κυρίως στη μετά-Brexit εποχή, μεταξύ των δύο χωρών, ως εκ των πλέον επηρεαζόμενων κρατών από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.
Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για περαιτέρω ενδυνάμωση των κοινοβουλευτικών σχέσεων των δύο χωρών, με έμφαση στην ανταλλαγή επισκέψεων, που αναμένεται να προωθηθεί εντός των επόμενων μηνών.