1/6/18

Ο Προεδρικός Επίτροπος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία ομογενών εκπαιδευτικών

Ο Προεδρικός Επίτροπος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία ομογενών εκπαιδευτικών

O Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου, συναντήθηκε σήμερα, στο Γραφείο του με αντιπροσωπεία ομογενών εκπαιδευτικών, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμόρφωσης, με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός» που απευθύνεται σε ομογενείς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική γλώσσα.
Ο κ. Φωτίου, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο που επιτελούν, ανέφερε ότι αποτελούν πρεσβευτές της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στις χώρες όπου διαμένουν.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου επεσήμανε ότι «η πολιτεία στηρίζει με κάθε τρόπο τη σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τη νεολαία της διασποράς μας, της τρίτης, της τέταρτης ακόμα και της πέμπτης γενιάς. Ο ρόλος των ομογενών εκπαιδευτικών, αλλά και της Εκκλησίας μας στη διάσωση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας λειτουργεί ευεργετικά στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κατ’ επέκταση της εθνικής μας ταυτότητας. Οι νέοι της διασποράς μας αποτελούν το μέλλον και τη συνέχεια του Ελληνισμού στις χώρες, όπου διαμένουν».
Στη συνέχεια, ο Προεδρικός Επίτροπος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις παραβιάσεις, εκ μέρους της κατοχικής δύναμης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, για το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων μας, για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για διασφάλιση της παραμονής των εγκλωβισμένων μας στη γη των πατέρων τους, καθώς και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων μας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.