1/6/18

Συνάντηση του Συνδέσμου Αποφοίτων Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου

Συνάντηση του Συνδέσμου Αποφοίτων Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου – Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στις 31 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2018 συνάντηση αντιπροσωπείας του Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ., αποτελούμενης από τον Πρόεδρο κ. Κ. Ζηνοβίου, το Γραμματέα κ. Γ. Αριστείδου και το Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ. Στ. Χριστοφίδη, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμούκ. Κώστα Χαμπιαούρη. Στη συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε το Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. για τις εξελίξεις στο χώρο της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ένα χώρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τον τόπο μας.
Από πλευράς του ο Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. ενημέρωσε τον Υπουργό για τη δραστηριότητά του Συνδέσμου στον Κυπριακό αλλά και τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο. Ο Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. ανέφερε στον Υπουργό ότι παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και διαπιστώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις μεγάλες προσπάθειες, τόσο του Υπουργού όσο και της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ) για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του τόπου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. καθώς και τρόποι εμπλοκής του Συνδέσμου στις προσπάθειες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Ο Υπουργός εισηγήθηκε διάφορες δραστηριότητες και ζήτησε την εμπλοκή σε αυτές του ΣΑΜΕΤΕΚ. Δραστηριότητες όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός για αναβάθμιση της ΜΤΕΕ, η περαιτέρω διασύνδεση της ΜΤΕΕ με τη βιομηχανία, ο εκσυγχρονισμός του Συστήματος Μαθητείας προς όφελος των παιδιών/μαθητευομένων, αποτελούν μερικές από τις εισηγήσεις του Υπουργού.
Ο Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. εκφράζει την ικανοποίηση, αλλά και την ευαρέσκειά του για το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού αλλά και τις πρωτοβουλίες του και επικροτεί τις προσπάθειες του ίδιου του Υπουργού αλλά και του Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον ευαίσθητο αυτό τομέα.
Τέλος ο Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. κάλεσε τον Υπουργό να συνεχίσει τις προσπάθειες του στον τομέα του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης τόσο της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όσο και των ΜΙΕΕΚ και τον διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα του για να πράξει οτιδήποτε χρειαστεί για να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή του Υπουργείου.