1/6/18

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στην εκδήλωση των 100 χρόνων λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου Πυργών

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στην εκδήλωση των 100 χρόνων λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου Πυργών

Με ξεχωριστή χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση της Διεύθυνσης, της Σχολικής Εφορείας και του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων για να παραστώ και να χαιρετίσω την αποψινή τελετή αποφοίτησης, η οποία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια λειτουργίας του Σχολείου.
Το Δημοτικό Σχολείο Πυργών κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής και η λειτουργία του σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την εκπαίδευση των μαθητών του χωριού, αλλά και για την τοπική κοινωνία.
Στη μακραίωνη πορεία του υποδέχτηκε και διαπαιδαγώγησε πολλούς μαθητές, ενώ ευτύχησε να έχει άξιους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με ζήλο, αφοσίωση και εγνωσμένη υπευθυνότητα, προσφέροντας αδιάλειπτα γνώσεις, συναισθήματα, αρχές και αξίες στους μαθητές του.
Τα τελευταία χρόνια, στο ιστορικό αυτό εκπαιδευτήριο λειτουργεί ο θεσμός του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου για τα παιδιά όλων των τάξεων. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, μελετούν την κατ’ οίκον εργασία και στη συνέχεια ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, αθλητικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει και ενισχύει το Σχολείο, ώστε να εξελίσσεται και να προοδεύει προς όφελος των μαθητών του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι πολιτικές που υλοποιούμε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης θέτουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχικότητας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Στη συλλογική αυτή προσπάθεια αναπτύσσουμε εποικοδομητική συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση και βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, σε όλους τους μαθητές μας.
Με την ευκαιρία του επετειακού αυτού εορτασμού, τιμούμε και μνημονεύουμε όλους όσοι, στη διάρκεια των 100 χρόνων, συνέβαλαν στην ίδρυση, λειτουργία και εξέλιξη του σχολείου, καθώς και σε όλους εκείνους που διαχρονικά βοήθησαν στην επίτευξη των σκοπών της παιδείας του τόπου μας. Ενθύμια από την εκατοντάχρονη λειτουργία του Σχολείου παρουσιάζονται στην έκθεση φωτογραφιών και αρχείων του, την οποία εγκαινιάζουμε απόψε.
Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τη Διεύθυνση του Σχολείου, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη Σχολική Εφορεία, τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης.
Τέλος, εύχομαι κάθε επιτυχία και δημιουργική πρόοδο στο έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου. Τις ιδιαίτερες μου ευχές για καλή σταδιοδρομία εκφράζω στους τελειόφοιτους μαθητές, προς τιμήν των οποίων πραγματοποιείται η αποψινή τελετή.
Αγαπητά μου παιδιά,
Μέσα σ’ αυτά τα έξι χρόνια που πέρασαν, αποκτήσατε γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θα αποτελέσουν τον οδηγό σας στο νέο σχολικό περιβάλλον. Συνεχίστε να εργάζεστε με ήθος και επιμέλεια και να απολαμβάνετε τη χαρά της μάθησης, θέτοντας πάντοτε υψηλούς και ευγενικούς στόχους για το καλό το δικό σας και των γύρω σας.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή πρόοδο.