4/5/18

Τα θέματα που απασχολούν τους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους συζήτησαν Κώστας Καδής και Φώτης Φωτίου

Τα θέματα που απασχολούν τους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους συζήτησαν Κώστας Καδής και Φώτης Φωτίου

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, συναντήθηκε σήμερα με τον Προεδρικό Επίτροπο, κ. Φώτη Φωτίου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν τους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το νέο κίνητρο που δόθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου παροχής οικονομικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους μας για δημιουργία μικρών μεταποιητικών μονάδων στα κατεχόμενα χωριά όπου διαβιούν.  Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης αλλά και η ενδεχόμενη αναβάθμισή του.  Ο κ. Καδής αντιμετώπισε θετικά το ενδεχόμενο αυτό, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάδειξης των επιτυχημένων μεταποιητικών μονάδων που ίδρυσαν οι εγκλωβισμένοι συμπολίτες μας, ώστε να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Την εισήγηση του Προεδρικού Επιτρόπου για συμβολή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην κατάρτιση των εγκλωβισμένων γεωργοκτηνοτρόφων και αλιέων, δέχτηκε θετικά ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης.