18/4/18

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη με τον Πρέσβη της Γαλλίας René Troccaz

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη με τον Πρέσβη της Γαλλίας René Troccaz

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. René Troccaz.
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στις άριστες σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας σε όλους τους τομείς, ενώ επιβεβαιώθηκε η πολύ στενή συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.
 Έγινε, επίσης, αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΠ.
 Αναφερόμενοι στη λειτουργία του Γαλλο-Κυπριακού σχολείου στη Λευκωσία, ο Υπουργός και ο Γάλλος Πρέσβης τόνισαν τη σπουδαιότητά του στον τομέα της Εκπαίδευσης, αλλά και στις Γαλλο-Κυπριακές σχέσεις. Η λειτουργία του σχολείου αυτού, σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους, αποδεικνύει στην πράξη τη θέληση των δύο χωρών για συνεργασία και εμβάθυνση των σχέσεών τους, σε όλους τους τομείς, καθώς και τη δέσμευσή τους για συνέχιση και ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας, που βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες.