19/4/18

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη για τα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη για τα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου

Σε πολύ θετικό κλίμα συνεχίστηκε ο διάλογος για το θέμα των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε: «Συνεχίστηκε και σήμερα ο διάλογος για τον τρόπο λειτουργίας των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Αναλυτικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις Συνδικαλιστικές, τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Συνδέσμους των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων καθώς και των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων των Τεχνικών Σχολών. Την ερχόμενη βδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση και με εκπροσώπους των Μουσικών Σχολείων.
Εξ όσων έχω ενημερωθεί από τη Γενική Διευθύντρια κα Αίγλη Παντελάκη, η οποία προήδρευσε των συναντήσεων, ο διάλογος διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα. Η συζήτηση αφορούσε στη βελτίωση των όρων αμοιβής των απασχολούμενων στα εν λόγω προγράμματα και στους όρους προκήρυξης των διαγωνισμών.
Τέλος, το Υπουργείο ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, τις εισηγήσεις και τις προτάσεις τους για τα υπό συζήτηση θέματα, ώστε, με τη νέα σχολική χρονιά, να λειτουργήσουν έγκαιρα τα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα. Θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι ο διάλογος θα έχει αίσιο τέλος».