6/3/18

O Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αρμενίας

O Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αρμενίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο κ. Fadey Charchoghlyan. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Επιτρόπου, παρέστη ο εκπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdesian.
Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες και οι άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις.
Ακολούθως, ο κ. Φωτίου και ο Πρέσβης της Αρμενίας αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν τη θρησκευτική ομάδα των Αρμενίων στην Κύπρο και την πολυπληθή κυπριακή και αρμενική διασπορά.
Πιο συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Πρέσβη της Αρμενίας για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων και για την προστασία και προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού της. Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η παροχή κάθε βοήθειας προς τους Αρμένιους συμπατριώτες μας βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, η οποία προωθεί μέτρα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν.
Στη συνέχεια  ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών σε θέματα διασποράς, καθώς και στον συντονισμό και στην κοινή δράση των οργανώσεων διασποράς τους στα σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων ανά τον κόσμο. Στόχος μας, τόνισε ο κ. Φωτίου, είναι να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η συνέχεια της δυναμικής παρουσίας τους στο εξωτερικό, με ενέργειες και κοινές στοχευμένες δράσεις συνεργασίας, οι οποίες περιλαμβάνονται και υλοποιούνται μέσα από το Μνημόνιο Συναντίληψης που υπογράφτηκε πρόσφατα στο Γιερεβάν της Αρμενίας σε διμερές επίπεδο, αλλά και θεσμοθετημένα σε τριμερές επίπεδο με την Ελλάδα.