6/3/18

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Fadey Charchoghlyan. Στη συνάντηση, παρέστη και ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο και την Αρμενία, καθώς και το εξαίρετο επίπεδο διμερών σχέσεων, τόσο στο διακρατικό όσο και στο διακοινοβουλευτικό πεδίο. Τονίστηκε δε ότι οι φιλικές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων αναμένεται να ενισχυθούν έτι περαιτέρω με την προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αρμενία, περί τα τέλη Μαΐου 2018.
Ο κ. Charchoghlyan αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Αρμενίας ως φυσικής γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και κεντρικής Ασίας, σημειώνοντας ως ακόμα θετικότερη εξέλιξη την εμβάθυνση των αμοιβαία επωφελών σχέσεων Αρμενίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υπογραφή, τον Νοέμβριο 2017, μιας συνολικής και ενισχυμένης συμφωνίας εταιρικής σχέσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρμένιος Πρέσβης συζήτησαν, τέλος, τρόπους ενδυνάμωσης της οικονομικής συνεργασίας και των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και της πιθανής συμβολής των δύο Κοινοβουλίων σε αυτή την προσπάθεια.