13/2/18

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου 1974.


Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου 1974.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics).

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού.

Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στο Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία.

Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου, ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού μέχρι την 1η Μαρτίου 2013 που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Υφυπουργός παρά τω Προέδρω. Κατά τη θητεία του, του ανατέθηκε και η πολιτική εποπτεία της Διοικητικής και Αναπτυξιακής Μεταρρύθμισης.

Στις 11 Μαΐου 2017 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Εσωτερικών.