24/8/17

Το Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την υποδοχή των νέων εθνοφρουρών στην Εθνική Φρουρά.


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις υποδοχής νέων εθνοφρουρών σε ακριτικές περιοχές



Το Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την υποδοχή των νέων εθνοφρουρών στην Εθνική Φρουρά. Σε πρώτη φάση πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε συμπλέγματα ακριτικών κοινοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες στις 8:00μ.μ μουσική βραδιά, με τη συμμετοχή της ΣΜΕΦ και τη στήριξη των τοπικών δήμων και κοινοτήτων της Φρουράς Αμμοχώστου στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου.
Στη μουσική βραδιά προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν και οι γονείς των εθνοφρουρών ενώ προσφέρθηκε φαγητό και ποτό που εξασφαλίστηκε από ιδιώτες χορηγούς.
Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας καλωσορίζοντας του νέους εθνοφρουρούς ανέφερε ότι η 14μηνή θητεία πέραν του ότι αποτελεί  ένα μεγάλο παράσημο προσφοράς προς την πατρίδα που θα κουβαλούν για όλη τους τη ζωή, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες στην επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.
Σημείωσε ακόμα ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν και συνεχίζουν στην Εθνική Φρουρά, αναβαθμίζουν και ενισχύουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα αλλά και την αξιοπιστία της, εντός και εκτός Κύπρου.
Σημειώνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ορόκλινη, στο Ακάκι και στην Ποταμιά ενώ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στις 31 Αυγούστου,  στον Πύργο Τυλληρίας.
Κύριος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και κύριοι υποστηρικτές η Pizza Hut και η Carlsberg. Συνδράμουν επίσης τοπικοί χορηγοί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι το ΡΙΚ.
Οι διοργανώσεις αυτές, που εντάσσονται στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας, θα συνεχιστούν σε όλες τις Φρουρές της Ε.Φ.

Γραφείο Τύπου, 24 Αυγούστου 2017