28/7/17

Υπογραφή Συμφωνίας για την ΑΤΑ

Υπογραφή Συμφωνίας για την ΑΤΑ



Υπογράφτηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η συμφωνία για την ΑΤΑ, στη βάση της μεσολαβητικής πρότασης της Υπουργού κας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν οι ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, καθώς και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ κ. Γλαύκου Χατζηπέτρου.

Μετά το πέρας της υπογραφής της Συμφωνίας, η κα Αιμιλιανίδου δήλωσε: «Εκ μέρους της Κυβέρνησης, χαιρετίζω την υπογραφή της συμφωνίας από όλους τους κοινωνικούς εταίρους για την ΑΤΑ, η οποία μετά από τόσα χρόνια που ήταν παγοποιημένη σήμερα με αυτή την συμφωνία από 1/01/2018 θα επαναλειτουργήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους κοινωνικούς εταίρους για την υπευθυνότητα την οποία έχουν επιδείξει, για τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος, για ακόμη μια φορά, έφερε αυτά τα θετικά αποτελέσματα για την κυπριακή οικονομία, για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Διασφαλίζεται η εργατική ειρήνη γι’ αυτό το θέμα που είναι πολύ σημαντική για την πρόοδο του τόπου μας».

Από πλευράς τους, οι κοινωνικοί εταίροι χαιρέτισαν την επαναφορά της ΑΤΑ και ευχαρίστησαν την κα Υπουργό για τον ρόλο που διαδραμάτισε ώστε να καταλήξουν σε αυτή τη συμφωνία.