3/7/17

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το σκάνδαλο Νεοκλέους

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,
για το σκάνδαλο Νεοκλέους
3.7.2017

-----------------------------------------

·         Το ΑΚΕΛ αποστέλλει επιστολές σε διάφορα Υπουργεία και υπηρεσίες ζητώντας επιπρόσθετες πληροφορίες για το σκάνδαλο της μεταφοράς κατάδικου από τις Κ. Φυλακές στη σουίτα του Μελάθρου.
Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στην Επιτροπή Ελέγχου για το σκάνδαλο της μεταφοράς κατάδικου από τις Κεντρικές Φυλακές στη σουίτα του Μελάθρου με συνοπτικές και φωτογραφικές διαδικασίες, ως ΑΚΕΛ έχουμε ετοιμάσει και θα αποστείλουμε επιστολές με τις οποίες, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας επιπρόσθετες πληροφορίες.
Συγκεκριμένα:
1) Αποστέλλουμε επιστολή προς τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών με την οποία ρωτούμε τι πρόκειται η διεύθυνση να κάνει με τον κατάδικο, δεδομένης της γνωμάτευσης της Γενικής Εισαγγελίας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι παράνομη και παράτυπη. Σημειώνουμε ότι με βάση το Νόμο, η διεύθυνση των Φυλακών είναι η υπεύθυνη αρχή, η οποία στο συγκεκριμένο θέμα παραμερίστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
2) Η δεύτερη επιστολή αποστέλλεται στο Διευθυντή του Μελάθρου, ο οποίος –με βάση τα όσα έχουν λεχθεί στην Επιτροπή Ελέγχου- είναι αυτός που επέλεξε τη σουίτα του Μελάθρου για κράτηση του κατάδικου.
3) Η τρίτη επιστολή απευθύνεται στη Γ.Δ. του Υπουργείου Υγείας. Στην επιστολή, ζητείται από τη ΓΔ να ενημερώσει αν σκοπεύει να ζητήσει σύγκληση του ιστροσυμβουλίου υπό το φως των νέων δεδομένων που έχουν αναδειχθεί στην έκθεση του Γ. Ελεγκτή και αφορά τις αποφάσεις του ιατροσυμβουλίου, για επανεξέταση του θέματος.
4) Η τέταρτη επιστολή απευθύνεται στο Γ.Δ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης ζητώντας να μάθει αν ήταν αυτόβουλη ενέργεια ή αν είχε εντολή από τον πολιτικό προϊστάμενο του η αποστολή επιστολής με την οποία παραπληροφορούσε τη διεύθυνση των Φυλακών ότι υπήρχε προφορική γνωμάτευση από τη Γ. Εισαγγελία για τη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος.
5) Επιστολή αποστέλλεται και προς το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητούνται απαντήσεις σχετικά με την εξασφάλιση πιστώσεων για τη μετατροπή του χώρου σε κελί και για αγορά εξοπλισμού επιτήρησης.
Οι απαντήσεις των επιστολών θα συμπληρώσουν το παζλ του σκανδάλου, το οποίο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και μερίδα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσιωπήσουν ή να παραπλανήσουν.