7/7/17

Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με νέους απόδημους

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου καλωσόρισε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο τους νέους απόδημους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Εξερευνήστε την Κύπρο»
, το οποίο επιχορηγεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, καθώς και τους νέους που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως μάθησης “Introduction to the History of Cyprus” το οποίο προσφέρεται στη ΝΕΠΟΜΑΚ από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράφτηκε το 2016.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους απόδημους να επισκεφτούν την Κύπρο και να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα, εκδρομές και ξεναγήσεις, ενώ παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε, μεταξύ άλλων, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νεολαία των αποδήμων μας τόσο στην προβολή του εθνικού μας θέματος όσο και στα πολιτικά και τα παροικιακά δρώμενα στις χώρες που ζουν. Προς το σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο κ. Φωτίου, «μέσω των προγραμμάτων και των συγκεκριμένων και καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσουμε στηρίζουμε και ενισχύουμε την απόδημη νεολαία μας, κρατώντας τους κοντά στις ρίζες τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό και τη γλώσσα τους. Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους νέους απόδημους μας και αυτό συνιστά μια πραγματικά ενθαρρυντική πτυχή. Είμαστε δίπλα στην απόδημη νεολαία μας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή».