6/7/17

Ημερίδα για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας προοπτικές για νέους επιχειρηματίες και χρηματοδοτικά μέσα

Ημερίδα για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας προοπτικές για νέους επιχειρηματίες και χρηματοδοτικά μέσα



Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου EwasteR για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των ηλεκτρονικών αποβλήτων, το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ) διοργάνωσε την Τρίτη, 27 Ιουνίου, ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τις προοπτικές επιχειρηματικότητας και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα, τόσο στον τομέα e-waste όσο και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της οικονομίας.

Το ευρωπαϊκό έργο EwasteR επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και προώθησης της επιχειρηματικότητας στον τομέα της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ευρώπη. Η ομάδα υλοποίησης του έργου στην Κύπρο αποτελείται από το Intercollege, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το ΚΕΠΑ.

Στον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής του ΚΕΠΑ κ. Ντίνος Καθητζιώτης σημείωσε ότι το έργο EwasteR αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα στην προσπάθεια για αύξηση της παραγωγικότητας, έναν τομέα στον οποίο η Κύπρος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μειωμένες αποδόσεις. Πρωταρχικοί παράγοντες για βελτίωση της παραγωγικότητα, συνέχισε, είναι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα και, επομένως, η ενεργοποίηση των νέων προς την κατεύθυνση αυτή προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου EwasteR, οι εξελίξεις στα πράσινα επαγγέλματα, τα σχέδια χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το «Πρόγραμμα Erasmus+ για Νέους Επιχειρηματίες» και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.