11/7/17

Σε απολογισμό των δράσεων του θα προχωρήσει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας

Σε απολογισμό των δράσεων του θα προχωρήσει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας



Απολογισμό των δράσεων του κατά την τελευταία πενταετία, θα παρουσιάσει εντός των προσεχών μηνών το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου, ο απολογισμός έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις και αποφάσεις που λήφθηκαν, όπως και για την αποτελεσματικότητα τους.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι πολλές από τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε προηγούμενες συναντήσεις του ΣΟΔ, βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Θα συνεχίσουμε πρόσθεσε, τις προσπάθειες, προκειμένου να βελτιώσουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας στους δρόμους της χώρας μας.

Από πλευράς του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας του ΣΟΔ έγιναν διάφορες παρουσιάσεις επί θεμάτων και μέτρων που θεωρούνται ριζοσπαστικά, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για επίλυση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας και καλλιέργειας οδικής συνείδησης.

Τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν, όπως σημείωσε, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Σχολής εκπαίδευσης οδηγών που παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως και για τα αποτελέσματα της έρευνας για αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής σε σχέση με την προσπάθεια καλλιέργειας οδικής συνείδησης.

Ο κ. Νικολάου ενημέρωσε παράλληλα το Συμβούλιο για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Επιστημονικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας.

Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας αποφάσισε, επίσης, να προχωρήσει στην ετοιμασία μελέτης για διαφοροποίηση του ορίου ταχύτητας, ειδικά σε ό,τι αφορά τους αυτοκινητόδρομους. Κατατέθηκε εισήγηση για αλλαγή του μέγιστου ορίου ταχύτητας από τα 100 στα 120 χιλιόμετρα, εισήγηση η οποία θα αξιολογηθεί μέσω της μελέτης που θα πραγματοποιηθεί.

Ερωτηθείς για το θέμα της φωτοεπισήμανσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως έχουν ετοιμαστεί όλοι οι όροι για την προκήρυξη του διαγωνισμού, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών μηνών, αφού προηγηθεί ο αναγκαίος οικονομικός σχεδιασμός.