18/7/17

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 18ης Ιουλίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια, 9 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.


Η ώρα 09.45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο μετρητών της ΑΗΚ, στο υπόγειο του Κτηματολογίου Λεμεσού, στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού «Λοχία Βασίλη Κρόκου», με 2 οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.43. Το προσωπικό του Κτηματολογίου, μετά την ήχηση του συστήματος συναγερμού, εφάρμοσε το σχέδιο δράσης και εκκένωσε προληπτικά το κτήριο. Δεν κινδύνεψε κανείς. Ένας μειωτής συντελεστή τάσης που εγκαταστάθηκε στο δωμάτιο από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, κάηκε. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον χώρο του δωματίου που βρισκόταν ο μειωτής και κατασβέστηκε με τη χρήση πυροσβεστήρων ξηράς σκόνης, στην παρουσία τεχνικών της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

Η ώρα 10.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε περιπολικό όχημα της Αστυνομίας, μάρκας Ford Monde, το οποίο βρισκόταν εν κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακας, μεταξύ Αλεθρικού και κυκλικού κόμβου Καλού Χωριού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας «Υπ/μου Α. Παπαδόπουλου», με 2 οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.11. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολόκληρο το μπροστινό μέρος και το σαλόνι του οχήματος και κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μικρής έκτασης στην άκρια του αυτοκινητόδρομου. Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω μηχανικού προβλήματος στο όχημα.

Η ώρα 01.10 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λευκωσία. Όχημα μάρκας Honda Logo που οδηγούσε η 70χρονη προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και ανετράπη στον δρόμο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με ομάδα και όχημα διάσωσης. Στο όχημα επέβαιναν 3 άτομα. Τα 2 εξήλθαν του οχήματος πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Έγινε χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων για απεγκλωβισμό της οδηγού και, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.