22/6/17

Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ



Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η από κοινού ετοιμότητα για την υλοποίηση ενός παραγωγικού πλαισίου συνεργασίας, δεδομένης της ισχυρής παρουσίας των αποδήμων μας στο εξωτερικό μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε ότι «πέραν από το εθνικό έργο που επιτελεί το Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, σήμερα με τις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προσφέρει και κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας».

Σκοπός μας είναι, συνέχισε ο κ. Φωτίου, «να στηρίξουμε το Μέλαθρο και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλες τις χώρες όπου έχουμε οργανωμένα σύνολα αποδήμων. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα συντονίσουμε και θα ενημερώσουμε τα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων μας, ώστε σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Μελάθρου να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Μελάθρου. Ο στόχος μας είναι διττός. Με συγκεκριμένες δράσεις να προωθηθεί η οικονομική ενίσχυση του Μελάθρου και παράλληλα να φέρουμε πιο κοντά τους αποδήμους μας στο Μέλαθρο, ώστε να αναπτυχθεί μια ενεργότερη συνεργασία για την διευκόλυνση των στόχων και επιδιώξεών του».

«Ξεκινούμε άμεσα», επισήμανε ο κ. Φωτίου, «και στο πρόγραμμα του συνεδρίου των αποδήμων μας τον Αύγουστο θα συμπεριληφθεί ειδική συνεδρία, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο να παρουσιάσει τους νέους σχεδιασμούς του συμπεριλαμβανομένης και της προσπάθειας επέκτασης του, με τη δημιουργία της νέας πτέρυγας αποκατάστασης η οποία θα ονομάζεται ‘Πτέρυγα Απόδημου Ελληνισμού’».

Κλείνοντας, ο Επίτροπος Προεδρίας αφού συνεχάρη για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ για το πολυσχιδές έργο που επιτελείται στο Μέλαθρο, διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της διαχρονικής στήριξης στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ευόδωση των στόχων του, τονίζοντας ότι η πολιτεία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Ο Αντιπρόεδρος του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ κ. Θάσος Σοφοκλέους ευχαρίστησε τον κ. Φωτίου για τη στήριξη και τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική αφού θα δοθεί μια άλλη ώθηση στο πλαίσιο συνεργασίας και στην ενεργότερη εμπλοκή και συμβολή του απόδημου ελληνισμού στο έργο του Μελάθρου, καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επέκταση των δραστηριοτήτων και των χώρων του.