17/5/17

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Θεσμών, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας

------------------------------------------------------------------

Μετά από αίτημα των καταθετών της πρώην Λαϊκής, εξετάσαμε σήμερα ξανά την πορεία της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Και εδώ ισχύει το γνωστό ρητό «ενός κακού μύρια έπονται».

Μετά το κούρεμα καταθέσεων που έκανε ο κ. Αναστασιάδης ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του Eurogroup, μετά την αποξένωση των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, ήρθε η σειρά της διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής.

Και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής τον Μάρτιο του 2013 είχαν αξία περίπου 600 εκατομμύρια και σήμερα, μετά τη λεγόμενη εξυγίανση, έχουν αξία 300 εκατομμύρια. Επομένως, οτιδήποτε περισσότερο λεχθεί είναι εκ του περισσού.

Η δική μας έκκληση προς την Αρχή Εξυγίανσης είναι να κάνει ότι δυνατόν για να περισώσει ότι μπορεί να περισωθεί, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν είδε ποτέ την «άνοιξη» του κ. Αναστασιάδη μετά τον Μάρτιο του 2013.


17/05/2017