30/4/17

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΚΕΛ

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΚΕΛ


Είναι προφανής η ανησυχία του ΑΚΕΛ για το μέτωπο που συγκροτείται στον πατριωτικό χώρο ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.
Γνωρίζουν πολύ καλά τις αδυναμίες τους.
Γνωρίζουν πολύ καλά τη δυναμική που διαμορφώνεται μέσα στην κοινωνία για αλλαγή και οριστική απαλλαγή από τις καταστροφικές πολιτικές των ηγεσιών ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ τα τελευταία εννιά χρόνια.
Οι ίδιοι δεν μπορούν να μιλούν για αλλαγή, ούτε να την ευαγγελίζονται.
Σε ότι αφορά τη δήλωση του Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, ότι η «Αλληλεγγύη είναι συλλήβδην εναντίον της Ομοσπονδίας» προσθέτουμε  επιγραμματικά τα εξής:
-       Είμαστε εναντίον μιας λύσης που ακρωτηριάζει τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα του Κυπριακού λαού.
-       Είμαστε εναντίον της ΔΔΟ διότι αυτό που συζητείται σήμερα ούτε Ομοσπονδία είναι, ούτε Διζωνική. Είναι η μετατροπή της Κύπρου σε τουρκική επαρχία, είναι ο εκτουρκισμός της Κύπρου και παράδοση άνευ όρων.
Το δηλώσαμε πολλές φορές και το τονίζουμε για ακόμα μια φορά: Το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να λέει ότι η Αλληλεγγύη είναι εναντίον της λύσης ΔΔΟ χωρίς να αναφέρει και όλα τα άλλα που λέμε κάθε φορά.
Η λύση που επεξεργάζονται οι ηγεσίες Συναγερμού και ΑΚΕΛ αποτελεί όχι  συγκεκαλλυμένη μορφή διχοτόμησης αλλά εκτουρκισμό της πατρίδας μας.
Δεν μας ενδιαφέρει η διοικητική δομή της λύσης αλλά η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ολόκληρου του Κυπριακού λαού.
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λύση η οποία θα καθιστά τους συμπατριώτες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας, διότι αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη, ούτε λειτουργική, ούτε βιώσιμη.
Εμείς δεν αποσκοπούμε σε άνοδο των κομματικών μας ποσοστών μέσω διασταυρούμενης ψήφου. Για μας σημασία έχει η διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι του οποιουδήποτε κόμματος και των κομματικών ηγετίσκων.
Οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017