7/4/17

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος συγχαίρει το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για τη συλλογή ληγμένων φαρμάκων

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος συγχαίρει το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για τη συλλογή ληγμένων φαρμάκων



Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου στο πλαίσιο της εκστρατείας Let’s Do it Cyprus επισκέφθηκε με μέλη του δικτύου εθελοντών Together και την ηθοποιό Μαρία Ιωάννου, η οποία είναι μέλος της ομάδας διάσημων πρεσβευτών της φετινής εκστρατείας, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για να συγχαρεί τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου κ. Λεωνίδα Φυλακτού για την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου να τοποθετήσει κάδο συλλογής ληγμένων φαρμάκων από το κοινό.

Στην Κύπρο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σύστημα συλλογής και ασφαλούς διαχείρισης των φαρμάκων από τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα πολλά από τα ληγμένα ή αχρησιμοποίητα φάρμακα που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι να καταλήγουν μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα στους χώρους διάθεσης απορριμμάτων.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου με την πρωτοβουλία του αυτή δίνει διέξοδο στον πολίτη και συμβάλει στη σωστή διαχείριση των φαρμάκων.

Η κ. Παναγιώτου στηρίζει την πρωτοβουλία μέσα από τη συνεργασία του Γραφείου της με το Ινστιτούτο για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το θέμα.