3/3/17

Εκπροσώπηση της Βουλής των Αντιπροσώπων σε Διεθνές Σεμινάριο για τη Διασπορά στα Ιεροσόλυμα

Εκπροσώπηση της Βουλής των Αντιπροσώπων σε Διεθνές Σεμινάριο για τη Διασπορά στα Ιεροσόλυμα




Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νίκος Τορναρίτης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Γιώργος Τ. Γεωργίου, θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε Διεθνές Σεμινάριο για τη Διασπορά, στα Ιεροσόλυμα, από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου 2017. Το Σεμινάριο συνδιοργανώνουν το Κοινοβούλιο του Ισραήλ (Κνεσσέτ), το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και το Εβραϊκό Πρακτορείο (Jewish Agency of Israel). Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Σόφη Τσουρή.

Το Σεμινάριο θα εξετάσει τρόπους διατήρησης και ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ χωρών καταγωγής και κοινοτήτων της διασποράς. Θα διεξαχθεί, επίσης, συζήτηση, στο πλαίσιο σχετικών εργαστηρίων, για τον ρόλο των Κοινοβουλίων στον τομέα της πολιτικής για τους αποδήμους, την ανάπτυξη ηγεσίας μεταξύ των νέων της διασποράς, τη διατήρηση της γλώσσας και της ταυτότητας των χωρών καταγωγής μεταξύ των αποδήμων, καθώς και για τις οικονομικές πτυχές της σχέσης των χωρών καταγωγής με τις κοινότητες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Ισραήλ κ. Yuli-Yoel Edelstein και ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου κ. Natan Sharansky, θα παραθέσoυν επίσημο δείπνο προς τιμή των συμμετεχόντων.