3/3/17

Δηλώσεις ΥΠΕΣ για εκπροσώπηση κατεχόμενων κοινοτήτων στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

Δηλώσεις ΥΠΕΣ για εκπροσώπηση κατεχόμενων κοινοτήτων στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τις Ενώσεις Κατεχόμενων Κοινοτήτων Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας αναφορικά με αίτημά τους για εκπροσώπησή τους στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου. Μετά από το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι βρέθηκε λύση για την υλοποίηση αυτού του πάγιου αιτήματος της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χάσικος είπε ότι «θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κατεχομένων κοινοτήτων στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου», με αύξηση των μελών του Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου. Συμπλήρωσε ότι αυτό προϋποθέτει αλλαγή καταστατικού, ώστε να μετέχουν στο Συμβούλιο τρεις εκπρόσωποι από τις κατεχόμενες κοινότητες της επαρχία Κερύνειας, δύο εκπρόσωποι από τις κατεχόμενες κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας και ένας από τις κατεχόμενες κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου.

«Αυτό θα διασφαλίσει ουσιαστικά ενότητα μεταξύ των κοινοταρχών», τόνισε ο κ. Υπουργός, προσθέτοντας ότι έτσι θα μπορούν να μεταφέρουν τα θέματα που τους απασχολούν στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, προς επίλυση, με τη βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για την τροποποίηση του καταστατικού, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αυτή η τροποποίηση είναι συμφωνημένη» με την Ένωση Κοινοτήτων και διαβιβάστηκε στα μέλη της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων που επίσης συμφώνησαν.